Brobygning fra skole til fællesskaber i forening

 

 

Samarbejdsaftale mellem DIF Get2sport, Roskilde Kommune/Sct. Jørgens Skole, BOSJ og Sønderlundskvarteret idrætsforening.

Kære interessenter,

 Danmarks Idrætsforbund v/DIF get2sport ser frem til at indgå konkret samarbejde med Sct. Jørgens Skole, Sønderlundskvarteret idrætsforening og Boligselskabet Sjælland.

Pilotprojektet har det afgørende tiltag til at skabe en konstruktiv brobygning mellem skole og foreningsliv.

For DIF get2sport udgør skolen et centralt dannelsesaspekt for barnet og med en brobygning til foreningslivet styrkes muligheden tilegnelse af kompetencer.

De såkaldte åbne skoleforløb hvor foreningslivet i perioder er til stede på skolen har ofte motiveret det enkelte barn til at søge mod foreningslivet, men erfaringer har også vist, at de børn, som kommer fra ressourcesvage familier, ikke oplever den nødvendige forældreopbakning og dermed ikke når frem til deltagelse i foreningslivet.     

Med brobygningsstillingen på   Sct. Jørgens Skole ser DIF get2sport frem til at nedbryde den barriere og ser frem til at følge brobygningen hvor det enkelte barn oplever, at møde samme person i skoleregi og i foreningsregi. Endvidere vil boligselskabet Sjælland også bidrage med at skabe sammenhæng mellem barn- familie- skole-foreningsliv.

DIF get2sport har også den forventning, at brobygningsstillingen i sig selv skaber indsigt i hvordan det øvrige foreningsliv i Roskilde Kommune kan indgå som konkret samarbejdspartner således, at det enkelte barn får mulighed mod at søge mod den idrætsforening hvor interessen ligger.

DIF get2sport ser frem til at følge udviklingen på Sct. Jørgens Skole og indgår gerne i en følgegruppe hvori boligselskabet Sjælland også bør inddrages, der dermed kan være et grundlag for hvordan vi fremadrettet kan diskutere muligheden for at implementere brobygningsstillinger mellem skole og foreningsliv.

Med venlig hilsen

Lars Kruse DIF Get2sport

 

Projektet

Målet

I SIF er vi dybt engagerede i at skabe en stærkere forbindelse mellem skolen og foreningslivet. Vi tror på, at børn og unge har brug for både, sociale, faglige og fysiske udfordringer for at udvikle sig alsidigt, og derfor arbejder vi på at integrere bevægelse som en naturlig del af deres hverdag.  

Hvad gør vi?
-Gennem et tæt samarbejde med lokale skoler tilrettelægger vi forløb, hvor eleverne kan få glæde af gymnastikkens mange facetter i skoletiden, såsom åben skole, SFO- og klubspring, foreningsuge og andre tilbud.  
-Vi har to synlige lærere, der er på Sct. Jørgens skole til dagligt, som kan vække interessen hos børnene og opretholde denne. De henter også børnene fra SFO og klub, og går sammen med dem til springcenteret.  
-Derudover er vi indgået i et større skoleprojekt, der kombinerer bevægelse med faglig læring, som er udbudt som valgfag for 9. klasserne på Sct. Jørgens skole. Her kan eleverne arbejde med motorik, samarbejde og kreativitet gennem gymnastikaktiviteter, der samtidig understøtter skolens læringsmål. Eleverne får slutteligt et hjælpetrænerbevis. Vi håber derved på, at dette kan være en vej for de unge, til et kommende job og interesse for at være aktiv i foreningslivet. 

Vores ambition

Alt dette gør vi for forhåbentlig at gøre det lettere for børn og unge at deltage aktivt i foreningslivet ved at skabe en bro mellem skolen og foreningen. Ved disse indsatser, håber vi på at vække deres interesse og give dem mod på at fortsætte i foreningen i fritiden. Samtidig styrker vi deres fysiske og sociale udvikling, øger deres trivsel og giver dem værktøjer til at håndtere hverdagens udfordringer. Vi ønsker at bidrage til et aktivt og sundt ungdomsliv, hvor gymnastik/idræt og fællesskab går hånd i hånd. 
På sigt håber vi at kunne brede projektet ud til mange flere skoler. 

 

 


 

Vores sponsorer