Stort pilotprojekt for ukrainske børn og unge

21-10-2024

Takket være en donation fra Brand af 1848-Fonden kan Sønderlundskvarterets Idrætsforening (SIF) gennemføre et stort pilotprojekt, hvor gymnastik og fysisk udfoldelse baner vejen for fællesskab, integration, mentalt overskud og nye kompetencer for Roskilde Kommunes ukrainske børn og unge.

Der er tale om et projekt, der involverer mange ressourcer fra idrætsforeningen og derfor ikke noget foreningen har kunnet løfte selv. Projektet har været startet via en donation fra Rotary Østre Klub, men ønsket har været at skaffe finansiering til et mere langvarigt pilotprojekt.

Det er nu kommet i stand via en donation fra Brand af 1848-Fonden. Ved hjælp af denne håndsrækning, vil idrætsforeningen være i stand til at gennemføre en fuld sæson med et særskilt hold til de ukrainske børn og unge, samtidig med at vejen banes for integration i foreningens eksisterende hold, ligesom der blandt de unge forhåbentlig vil blive uddannet kommende instruktører og hjælpetrænere.

Formand for SIF, Hanne Østergaard Bertelsen udtaler:

”De ukrainske børn og unge samt deres forældre medbringer helt naturligt oplevelser, som børn og unge burde være forskånet for. SIF har haft succes med, at bruge gymnastikken og fællesskabet til at skabe integration, inklusion og nye kompetencer for børn og unge, hvis forudsætninger kræver lidt mere. Disse erfaringer kan SIF nu overføre til gavn for de ukrainske børn og unge, takket være Brand af 1848-Fonden”.

Brand af 1848-Fonden er glade for, at kunne bidrage til dette vigtige projekt og bestyrelsesmedlem Peter Nielsen fra fonden udtaler:

”Det er vores håb at det via vores donation kan udvikle sig fra at være et pilotprojekt til at blive et permanent tilbud til de ukrainske børn og unge og at det kan bruges som springbræt til en yderligere integration i vores samfund. Vi ser også et perspektiv i at erfaringer fra SIF sandsynligvis kan bruges som inspiration mange andre steder.”

Kenneth Holmen Pedersen har via sit kendskab til både Sønderlundskvarterets Idrætsforening og Brand af 1848-Fonden samt ikke mindst mange års fælles fortid i Coop og brugsbevægelsen med fondens bestyrelsesmedlem Peter Nielsen, støttet og hjulpet idrætsforeningen med ansøgning samt planlægning af projektet. Han udtaler:

”Der er i dén grad tale om en hjertesag. Det er en meget direkte og praktisk måde at støtte vores ukrainske medborgere i en svær tid. Det kanaliserer endnu flere børn og unge ind i det fællesskab, som en idrætsforening repræsenterer. Og jeg har meget stor sympati for det arbejde, som SIF med Hanne i spidsen, gør for at bruge gymnastikken som springbræt til det store fællesskab”, siger Kenneth Holmen Pedersen, der arbejder som professionelt bestyrelsesmedlem, rådgiver og er engageret i politisk arbejde.

Den 6. december kl. 15-17 inviterer SIF, Brand af 1848-Fonden samt Kenneth Holmen Pedersen til åbent hus i springcenteret, hvor projektet vil blive præsenteret og markeret, ligesom der vil være mulighed for at se de unge gymnaster samt møde deres forældre.

Yderligere oplysninger


Vores sponsorer